Kilpailuworkkimista kerholta 2024

Heippa vaan taasen kerholaiset!

Kiinnostaako kilpailuworkkiminen? Onko yksin aloittamisen kynnys liian korkea tai epäilyttääkö istumalihasten kestävyys? Ei hätää, porukalla kilpailujen workkiminen on hauskempaa ja istumalihasten kuormitusta voi jakaa kollektiivisesti. Monenlaista kiinnostavaa kilpailua on tarjolla heti vuoden alku puoliskolle. Ehkä merkittävimpinä WPX ja ARRL DX -contestit. Lisäksi lähes kuukausittain on erilaisia RTTY -kilpailuja ja alku vuoteen osuu myös kotimaan kilpailuja  fone/cw/digi -modeilla. Jälkimmäisellä osaa vuotta tulee sitten mm. IARU HF, SAC ja CQWW -kilpailut.

Jos kilpailujen workkiminen kiinnostaa, niin ota yhteyttä allekirjoittaineeseen, niin kerätään porukka kasaan, tuumaillaan mitä ja milloin workitaan. Eikä taaskaan olla hampaat irvessä liikenteessä vaan jokainen oman intonsa ja tasonsa mukaisesti workkimaan, ilman suorituspaineita. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja siinä sivussa voi vaikka oppia uuttakin.

Alkuvuodelle sopivia kerhoprojekteina workittavia kisoja voisi löytyä seuraavista:

CQ WW WPX:
RTTY 10-11.2
SSB 30-31.3
CW 25-26.5

ARRL international DX contest (kelivarauksella)
CW 17-18.2
SSB 2-3.3

EA RTTY 6-7.4

SP RTTY 27-28.4

Kotimaan kisoista mainittakoon

Kalakukko 1.4
K.S. Sainion muistokilpailu 19.5
FT8 SM sarjaa tunnin pyrähdyksinä 14.2, 13.3, 10.4, 8.5 ja syksyllä lisää.

Paljon muitakin vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia varmasti löytyy ja ehdotella saa vapaasti, niin lisäillään kalenteriin. Allekirjoittanut ei esimerkiksi FT4/FT8 kisoihin ole syvällisesti tutustunut, joten niitä kannattaa ehdottomasti vinkata.

73, Jukka, OH3JP

© 2024 A MarketPress.com Theme