Antenniliitännät

Kerhon HF- asemalle tulevaa kaapelointia on muutettu seuraavasti niin, että sisääntulevat syöttöjohdot päättyvät maadoituskiskon läpivientilittimien vasemmalla puolelle. Näitä liittimiä ei avata normaalikäytössä.

Linukan takaa lähtee kolme liitoskaapelia, jotka em. maadoituskiskon oikeanpuoleisiin läpivienteihin kytketään kun halutaan workkia. Linukan antenniliittimiin kuuluvat antennit ovat merkitty linukan päälle ja vastaavasti ovat sisään tulevat kaapelit merkitty.

Kun alat workkimaan kytke yhdyskaapelit linukan takaa kiskon vastaaviin liittimiin ja lopettaessasi irroitat vastaavasti ukkosten varalle.

Linukka pidetään päällä (vaikka ei olisikaan vahvistuskäytössä), sillä toimii antennikytkimenä em. kolmen antenniliittimen välillä ja myös virittimenä samalla. Huomaathan, että yageilla 40/20/15 metrillä ja logperiodisella workittaessa antenni valitaan pöydällä olevalla kytkimellä.

 

 

6 metrin uusi yagi

Työmaakokous
Syöttöpiste
Valmiina nousuun
Lähes paikallaan

Viimekesäinen trombi riepotteli myös 4/6 metrin yagia ja rikkoi syöttöjohdon kontaktin syöttöelementtiin. Lauantaina 22.4.2021 nostetiin mastoon uusi 6 m  6 -elementtinen yagi vanhan VHF -yagin ja 15 m monobanderin väliin. 

Lisätietoja antennista InnovAntennas (selaa sivua hieman alaspäin teknisiin tietoihin / avaa description osuus).

Antenni toimii kuten pitääkin ja on tulikasteensa kelien myötä saanut. Vanha antenni poistetaan kun nosturi seuraavan kerran vierailee tontilla.

Suuret kiitokset Oskarille mastotöistä ja tinkimättömästä asenteesta, vaikka vesi- ja raekuuro välillä yllättikin. Oskarihan oli myös purkamassa mastoamme  ja antenneja aikoinaan Lappeenrannassa.

Kuvat tnx Reino, OH3MA

Kevätkokous 2021

Kerhomme kevätkokous pidettiin keskiviikkona 24.3.2021. Teams -palaverissa oli läsnä kaikkiaan 16 kerholaista ja kokous sujui mutkattomasti poikkeavasta tavasta kokoustaa huolimatta. 

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020.

Kerhon talous on edelleenkin vakaalla pohjalla joskin kulurakenteen muuttuminen edellyttää uusien ansaintamahdollisuuksien löytämistä pitkäjänteisesti.

Vilkkaan toimintavuoden (vaikkakin virus laittoi kampoihin) toimintakertomus luettavaksi: Toimintakertomus 2020.

Kokouksen muissa asioissa leiripäällikkö Keke, OH3NDH antoi rautaisannoksen kesäleirin järjestelyjen etenemisestä ja tilasta juuri nyt.

OH3AD hallitus 

QTC OH3AD-hallitus tiedottaa QTC

Koska Covid19 tilanne on se mikä on olemme päättäneet seuraavasti:

Kerhoillat ovat toistaiseksi peruutettu. QSL-toimisto jatkaa normaalia toimintaa.

Vältetään turhaa kerholla käymistä. Jos kuitenkin sinne on aivan pakko mennä, käytetään käsidesiä ja maskia varmuuden vuoksi.

Näin toimimalla QSL-toimiston henkilökunta saa turvallisen toimintaympäristön.

Terveisin pj. OH1LXF, Ilkka

Kevätkokous 24.3.2021 alkaen 18:30

Kerhon kevätkokous pidetään keskiviikkona 24.3.2021 kello 18:30 alkaen. Esillä sääntömääräiset asiat kuten toimintakertomus vuodelta 2020 sekä tilinpäätösasiat.

Kokous pidetään tällä kertaa Team- kokouksena. Lähetä osallistumishalukkuutesi osoitteeseen oh3ad@outlook.com siitä omasta osoitteestasi, johon kutsun haluat. Teams -kokouksen kutsut lähetetään keskitetysti kokousviikon maanantaina.

Rixun Kolmonen ilmestyy viimeistään 10.3.2021 ja siihen materiaalin viimeinen jättöpäivä 3.3.2021.  Saadaanko nyt mukaan myös uusia kirjoittajia – toivottavasti !

OH3AD hallitus

© 2021 A MarketPress.com Theme