Kerhon masto ylhäällä

Kerhon uusi masto saatiin suunnitelmien mukaisesti ylös lauantaina 20.7. Paikalla oli kymmenkunta kerholaista auttamassa erityisesti noston alkuvaiheessa, jolloin käsiä tarvittiin enemmän harusten kiinnittämiseen saakka. Nostotoiminnasta vastasi hoviammattilaisemme Timo Alastalo, jonka uudella kalustolla päästiin lähes neljänkymmenen metrin korkeuteen.

Masto on siis 36 m ja lisäputkea noin 4 metriä. Lisäputken päässä ovat 6/4 m duobander yagi ja sen alla 15 m 6 -elementtinen monobander yagi. Sen alapuolella vuorostaan 20 m 5 -elementtinen yagi ja siitä alaspäin juuri toisen haruslaakerin yläpuolella 40 m 3 -elementtinen yagi.

Ensimmäisen laakerin yläpuolella on KLM:n logperiodinen, jolla päästään WARC- bandeille.

10 m 6 -elementtinen yagi nousee alimmaiseksi noin 9 metrin korkeuteen myöhemmin.

Kaikki antennit toimivat vähintäänkin hyvin mittausten perusteella; 40 m yagin sovitusta jouduttaneen hiemaan säätämään myöhemmin.

Antennireleistys on paikallaa eli antenneja on muutaman päivän päässyt jo kokeilemaan ja erityisesti erikoiskutsu OG70AD on käynyt entistäkin paremmin kaupaksi.

Seuraavana ohjelmassa kääntömoottorin asennus ja maisemointitöitä.

Tähän mennessä projekti on kaikkiaan vaatinut satojen miestyötuntien panoksen alkaen maston ja antennien purusta ja kuljetuksesta edellisestä paikasta läheltä Lappeenrantaa.

Kerhon hallitus haluaa jo nyt kiittää projektiin osallistuneista vahvasta osallistumisesta tavoitteen saavuttamiseksi.

© 2024 A MarketPress.com Theme