SRAL syyspäivät Riihimäellä 14.11.2020

SRAL:n Kevätpäivä 2018 pidetään Riihimäellä lauantaina 14.11.2020. Tilaisuuden järjestää Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Paikkana on aiemmilta vuosilta tuttu Riihimäen Ammattioppilaitos (Hyria koulutus, Riihimäen toimipiste, osoitteena Sakonkatu 1. Oppilaitosrakennus sijaitsee Sakonkadun ja Arjavirrankadun kulmassa. Autojen pysäköintipaikka on Sakonkadun puolella  (Sakonkatu 1)  ja reitti oppilaitokselle on opastettu SRAL-merkeillä.  Ovet syyspäivätilaisuuteen aukeavat aamulla klo 09.00. Tilaisuuden ohjelma sisältää mielenkiintoisia luentoja radioamatööritoiminnan eri osa-alueilta. Kevätpäivätapahtumassa järjestetään myös perinteiset tavara-arpajaiset, voittolistat julkaistaan ennen kevätkokousta. Kevätpäivän päättävä SRAL ry:n sääntömääräinen kevätkokous alkaa klo 16.00.

Kevätpäiväalueen kartta kartta löytyy tekstin lopusta. Huomioithan, että tarvittaesa Inva-pysäköinti löytyy läheltä sisäänkäyntiä (kartan yläosassa).

Tilaisuuden aikana on myynnissä kahvia, muita virvokkeita sekä lounasta (lihakeitto ja salaattipöytä 8 €). Kokouksen jälkeen on mahdollisuus yhteiseen illalliseen ”Ham Dinneriin”  klo 18.00 tapahtumapaikan viereisessä rakennuksessa. Ruokailuihin on ilmoittauduttava etukäteen 8.4.2018 klo 16 mennessä Jorma Heinoselle (sähköposti oh3ex@sral.fi tai puhelin 045 634 2809). Lounas maksetaan ilmottautumispisteessä, josta saa ”lounassetelin”. Kahvit, sämpylät ja illallisen rahastaa oppilaitos itse.

Yksityisten jäsenten kirpputori ja myyntinäyttelyt ovat avoinna klo 09:00-15:30 siis pakata ylimääräiseksi käyneet ”kirppusi” mukaan myytäväksi Kevätpäivään! Kaupallisen myyntinäyttelypaikan Kevätpäivästä haluavia yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä Jorma Heinoseen, OH3EX, sähköposti oh3ex@sral.fi puh. 045 634 2809.

Perinteen mukaisesti QSL- kortteja voi tuoda toimitettavaksi edelleen QSL -toimistoon. Korttien keräyspiste löytyy pääsisäänkäynnin välittömästä läheisyydessä. Pakkaathan kortit riittävän hyvin kestämään kuljetuksen ja korttien lajittelu tietysti QSL- toimiston normaalin lajitteluohjeistuksen mukaan.

Järjestävän organisaation yhteyshenkilönä toimii Jukka Tamminen, OH3OJ, sähköposti oh3oj@sral.fi, puhelin 040 553 4214. Laita siis heti päivämäärä 14.11. ylös kalenteriisi ja poikkea mukavaan keväiseen radioamatööritapahtumaan ystävien parissa. Riihimäellä tavataan – TERVETULOA!

Kevätpäivän osallistumismaksut ja majoitus

Kevätpäivän osallistumismaksut ovat:

  • aikuiset 10 euroa
  • alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Osallistumismaksun voi maksaa vain käteisellä.

Lähin pankkiautomaatti tarvitseville löytyy läheisen S- market Hirsimäen seinästä osoitteella Lopentie 22. Pääparkkipaikalta vasemmalle liikeympyrään noin 500 m.

Majoittautuminen Riihimäellä

Pitkämatkalaisille majoitusta Riihimäellä on tarjolla keskustan kahdessa lähellä toisiaan olevassa hotellissa sekä välittömästi kaupungin kupeessa olevalla Lempivaaran leirintäalueella:

Scandic Hotel Riihimäki

(hotellihuoneita)

Kotisivu: www.scandic.fi

Puhelin: (019) 7721

Sähköposti: riihimaki@scandichotels.com

Finlandia Hotels Seurahuone Riihimäki

(hotellihuoneita)

Kotisivu: www.seurahuone.fi

Puhelin: (019) 716 270

Sähköposti: myynti@seurahuone.fi

Matkailukeskus Lempivaara (vuokramökkejä, asuntovaunupaikkoja) Kotisivu: http://www.mökit.fi/lempivaara-camping

Puhelin (019) 719 200

Sähköposti: info@lempivaara.fi

Lähempää saapuville oiva yhteysväline Riihimäelle saapumiseen on linja-auto tai lähi- ja pikajunat. Riihimäen sijoittuminen pääradan varteen tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia osallistua tapahtumaan päiväkävijänä tai yön yli. Lisätietoja juna-aikatauluista internet-osoitteesta www.vr.fi ja linja-autoliikenteestä www. matkahuolto.fi.

Hamiexpress-kimppakyytejä voi tapahtumaan huhuilla esimerkiksi Finham-sähköpostilistalla.

SRAL Kevätpäivän ohjelma

Kevätpäivän ohjelma koostuu luennoista laidasta laitaan. Mahdolliset muutoksen päivitetään kerhon sivuille oh3ad.fi.

Klo 10:00 – 10.45 Mika Hietanen Flukelta kertoo sähkönlaatumittauksista ja erityisesti LED- ja energiavalaisimien tuomista häiriöistä.

Klo 11:00 – 11:45 Pekka  OH1TV kertoo, kuinka hänen sydäntään lähellä oleva toinen harrastus sai hänet kehittelemään radioasemalle etäkäytön, jotta partiolaiset voisivat käyttää tätä asemaa kotoaan, ilman kalliita remoteboxeja.  Laivaston kerhoasema OH1AJ on myös aktiivisesti soveltamassa Pekan projektia. 

Klo 12:00 – 12:45 SRAL:n hallituksen kyselytunti

Klo 13:00 – 13:45 Artti OH2BRN kertoo kokemuksistaan aurinkosähkön hyödyttämisestä Kansallispuistoaktiviteeteissa, kotiaseman käyttövoiman ja kotitalouden osalta. Luvassa on tieto – taitoa pitkän käyttökokemuksen pohjalta.

Klo 14:00 – 14:45 Ari OH6MW kertoo esitelmässään ”Radiokilpailun tarkistuslista” miten radiokilpailuihin voi valmistautua, miten asennoitua saadakseen niistä viihdettä ja mihin kilpailuaseman pitkälle viety kehittäminen voi johtaa isolla multioperaattori-asemalla.

Klo 15:00 – 15.30 Majuri Markku Hapulahti kertoo esitelmässään ”Sotilaslogistiikan kehittyminen ja trendit” miten taistelukentän entinen huoltoaselaji on kehittynyt kokonaisvaltaiseksi sotilaslogistiikaksi, millaisella kenttähuollon kalustolla ja kumppanuuksilla osa-alueet toteutetaan ja millaisia trendejä mm. johtamisvälineiden digitalisointi on tuonut tullessaan.

Kevätpäivän päättävä SRAL ry:n sääntömääräinen kevätkokous alkaa klo 16.00.

Syyspäivän kirpputori

Syyspäiväivillä toimii jälleen OH3AD:n toteuttamana ilmainen kirpputori tapahtumaan osallistujille. Myytävä radioamatööriaiheinen kirpputoritavara on merkittävä paperilapulla, jossa on tieto myyjästä, tuotteen kuvaus, ja hinta. Kirpputorin valvojat rahastavat kassalla tuotteet ja päivän lopuksi myyjä voi noutaa rahansa ja myymättömät tuotteensa kirpputorin valvojilta. Valvonnasta huolimatta kaikki vastuut myytävän tuotteen osalta esimerkiksi katoamis- tai rikkoutumistilanteissa on tuotteensa myyntiin asettaneella myyjällä, ei tapahtuman järjestäjällä.

Maksuvälineenä käy väin käteinen saha – siis setelit ja kolikot.

Jos kirpputoritavaran merkitseminen on liian työlästä, niin tarjolla on SER-peräkärry, jossa tavaravaihto on vapaamuotoista ja ”myymättömät” voi jättää sinne.

Kirpputoriin liittyviin kysymyksiin vastaavat Riihimäen kolmosten osalta Jukka Tamminen, OH3OJ, (oh3oj@sral.fi) ja Kai Piho, OH3GLY, (oh3gly@sral.fi).

Perheenjäsenille tekemistä Riihimäellä?

Perheenjäsenillä on Riihimäellä hyvät mahdollisuudet viettää omaa aikaa Kevätpäivän ohessa. Riihimäeltä löytyvät talousalueen suurimmat kauppakeskukset, rautatieaseman yhteydessä liikekeskus Atomi ja 3-tien vierestä liikekeskus Merkos. Molemmissa liikekeskuksissa on lukuisat määrät pikkukauppoja suurimpien kaupan alan toimijoiden yhteydessä. Naapurikunnassa Hyvinkäällä 10 km päässä sijaitsee talousalueen suurin ostoskeskus, Willa.

Paikallisista museoista Lasimuseo osoitteessa Tehtaankatu 23 on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18. Museossa on esillä alati vaihtuvat erikoisnäyttelyt, tutustu tarjontaan internet-osoitteessa www.suomenlasimuseo.fi

Suomen Metsästysmuseo sijoittuu samassa osoitteessa aivan Lasimuseon vieressä. Se on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–16 ja pitää sisällään mielenkiintoisen katsauksen metsästämisen historiaan Suomessa ja kaukomailla. Lisätietoja osoitteessa www.metsastysmuseo.fi.

Riihimäen taidemuseo osoitteessa Temppelikatu 8 on avoinna ti–to 11–18, pe–su 11–17, ma suljettu. Museossa on YL-taiteilijoiden ja Siivekäs paluu, kevät saapuu näyttelyt. Lisätietoja taidemuseo@riihimaki.fi

Alueen kartta (klikkaa suuremmaksi):

© 2020 A MarketPress.com Theme